2022-01-04 14:21:38• hírek • Bede Emőke

Komposzt vagy pellet készül a leadott karácsonyfákból

Az Auchan üzletlánc Románia szerte 17 városban, több mint 30 bevásárlóközpontnál szervezett karácsony előtt fenyővásárt, az ünnep elmúltával azonban arra is kínálnak alternatívát, hogy a vásárlók környezetbarát módon szabaduljanak meg a funkcióját vesztett fától.

Az üzletlánc honlapján közzétett tájékoztatás szerint az ünnepek után fagyűjtő akciót szerveznek, ezzel elősegítve a fenyők megfelelő újrahasznosítását. Mint írják, a január 3. és 16. között zajló akció során Románia 14 városában - Bákóban, Nagybányán, Brassóban, Kolozsváron, Craiován, Konstancán, Galacon, Nagyváradon, Pitesti-en, Ploiesti-en, Szatmárnémetiben, Marosvásárhelyen, Temesváron, illetve Bukarestben is - gyűjtik az elszáradt fenyőket.


A hipermarketek parkolójában kihelyezésre kerülő, könnyedén megközelíthető konténerbe azonban nem csak azokat a fákat lehet bedobni, amelyek az adott üzletben leltek „gazdára”, hanem bármelyiket, függetlenül a beszerzési helytől. A kampány során leadott fenyőfákból pedig egy engedéllyel rendelkező partnercég komposztot vagy pelletet fog készíteni – derül még ki a tájékoztatásból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: